top of page

Visie en Werkwijze 

De werkwijze van ViaEva is dynamisch en sluit aan bij jou als mens als geheel. Het leert je onder andere over de werking van ons brein, waar gedrag vandaan komt en vooral; hoe je deze kennis in je voordeel kunt gebruiken.

Vanuit verschillende stromingen en theorieën leren we ons voelen - denken -en handelen als oorzaak te zien. Wij nodigen je uit om samen met ons vanuit een andere invalshoek op onderzoek te gaan.

 

Wat zou er gebeuren wanneer we kijken waar gevoelens, gedachten en gedragingen vandaan komen vanuit de vernieuwende inzichten over de biologische werking van ons brein, ons lichaam en de processen die zich daar afspelen?

 

In de praktijk ervaren we dat wanneer we deze uitingsvormen als het symptoom (ofwel signaal) gaan zien in plaats van als oorzaak, de uitkomsten van deze vernieuwende aanpak als verrassend helpend en duurzaam worden ervaren. Deze dynamische werkwijze wordt mede onderbouwd door de neurowetenschap, neuropsychologie, endocrinologie, epigenetica, neurobiologie en kwantumfysica.

 

De overeenkomst in de biologische werking van ieders brein, maakt het mogelijk om vanuit een basispunt te vertrekken en de reis voor ieder een unieke invulling te geven. Welke van de trajecten je ook kiest, ze geven je allemaal handvatten om meer in balans te komen en van daaruit keuzes te maken die bij jou als mens passen.

De werkwijze is gebaseerd op een combinatie van;

eigen ervaring,

gezond verstand,

kennis uit de/je natuur, 

verschillende methoden,

 aanvullende wetenschappen 

en met dank aan inspiratie uit de opleiding in de NCE methodiek door

Marcel Bos; mede auteur van de bestseller 'Why of Everything'

Deze vernieuwende aanpak wordt ondersteund door en doorontwikkeld met hulp van feedback van de jongeren en ouders die deze manier van werken (hebben) ervaren.

Met grote dank aan hen, ben ik (Eva) vandaag de dag degene die ik voor ze kan zijn.

Natuurlijk mag je vragen stellen als je meer over mij of mijn collega's wilt weten. Hier lees je de ervaringen van jongeren en ouders die ons al hebben leren kennen.

Schermafbeelding 2022-01-22 om 19.09.04.png

ViaEva werkt zo 


 

Oorzaakgericht
ViaEva kijkt voorbij diagnoses. Naast de eventuele positieve effecten die ze hebben, blijken het regelmatig beperkende labels te zijn die je gedrag, zelfvertrouwen en omgeving negatief beïnvloeden. ViaEva neemt de mens als uitgangspunt, onderzoekt samen met jou waar je naar toe wil en werkt écht aan verandering in de biochemische oorzaak welke in symptomen tot uiting komt.


 


Persoonlijk
Ieder traject biedt overzichtelijk gestructureerde stappen die bij afronding door jouzelf toepasbaar en reproduceerbaar zijn. Daarbij wordt gekeken welke gespreksvormen, activiteiten, themabijeenkomsten en/of complete Re-Set trajecten het beste zouden kunnen bijdragen aan de doelen die je wilt bereiken. Gezamenlijke activiteiten vinden plaats op diverse locaties en in kleine groepjes. Door deze kleinschalige aanpak kan ViaEva de nodige kwaliteit bieden en flexibel inspelen op eventuele verandering. 


 
 

Sturend, niet wijzend
ViaEva wijst de je niet rechtstreeks op oplossingen, maar loopt met jou mee en stimuleert je om op eigen wijze te ontdekken wat voor jou werkt. Dat bevordert intrinsieke motivatie, eigenaarschap en zelfvertrouwen.


 


Praktijkgericht
ViaEva start met het aanbieden van ervaringen, leren door te DOEN in de praktijk. Daarna kan de opgedane ervaring worden gekoppeld aan kennis. Kennis welke je onder andere helpt om te begrijpen waar emoties en daaruit voortkomende gedachten en gedragingen vandaan komen, maar ook handvatten geeft in hoe je daarin blijvende verandering kunt realiseren in jouw leven. Dat is waar de werkelijke behoefte ligt en wat vaak als gemis wordt ervaren in het grootschalig aanbod. “Hoe kan ik deze kennis toepassen in mijn dagelijks leven?”
 
Het gaat naast bewustwording van patronen, emoties en zelfbeeld automatisch ook over praktische levenstaken als plannen, organiseren, koken, werken, een opleiding realiseren en administratie doen. Andere vaardigheden als communicatie, contact met de omgeving en het aangaan en onderhouden van relaties veranderen ook door dit proces. Daarnaast is lichamelijke gezondheid (gezonde voeding, voldoende beweging enzovoort) een belangrijk aspect dat aandacht krijgt.

 

 


In de natuur/fysiek
Bewegen en in de natuur zijn doet iets met je brein. Het heeft hoe dan ook een positief effect op de gezondheid. Daarnaast biedt de natuur enorme wijsheid, die kan worden gebruikt in/vertaald naar de lessen in het dagelijks leven. ViaEva biedt daarom keuze uit verschillende buitenactiviteiten als een wandeling, een survivaltocht, sporten of een activiteit bij of met de paarden. Dit alles zorgt ervoor dat je op een natuurlijke wijze tot jezelf en daardoor tot inzichten kan komen.

 


 

Verbindend
Jouw omgeving speelt een grote rol in de manier waarop je opgroeit en wordt opgevoed, en is daarmee van invloed op hoe jij naar de wereld kijkt. Om dingen vanuit een ander (soms veel beter werkend) perspectief te kunnen bekijken, is de verbinding met anderen enorm waardevol. ViaEva faciliteert deze verbinding tijdens de groepsactiviteiten. Daar kun je ervaren dat je niet alleen bent en leer je van elkaar. Het levert in bijna alle gevallen nieuwe inzichten en waardevolle relaties op.

 


 
In samenwerking met anderen 

ViaEva heeft een groot netwerk van mensen met uiteenlopende ervaring, interesses en expertises en werkt graag samen. In samenwerking ontstaan vaak de leukste dingen. 

 

ViaEva werkt onder meer samen met  

(klik op de logo's voor meer informatie)

Outdoor experts

Dave Scherphof  - Loup Solitaire

Martijn Schutte - Topaas 

Coaching met behulp van paarden 

Elvera - Hapa Na Sassa

Overige samenwerkingen

Petra en Corné - Stichting Willskracht

Anna Pemen - Up2You Totaalbegeleiding 

 

 

VIAEVA beeld.jpg
VIAEVA beeld.jpg
VIAEVA beeld.jpg
VIAEVA beeld.jpg
VIAEVA beeld.jpg
VIAEVA beeld.jpg
VIAEVA beeld.jpg
Schermafbeelding 2022-09-07 om 14.06.14.png
Schermafbeelding 2022-09-07 om 14.04.56.png
Schermafbeelding 2022-09-07 om 14.07.41.png
Schermafbeelding 2022-09-07 om 14.08.05.png
Schermafbeelding 2022-09-07 om 14.08.20.png
bottom of page